de veere

‘de veere’ speelt weer.

komt het ongeziene zien, het ongehoorde horen.

de belgisch nederlandsche repertoirevereeniging ‘de veere’ (sinds eind 1992) neemt, net even na haar vijfentwintigste (jubileum) jaar, weer haar intrek in frascati van dinsdag 29 mei tot en met zaterdag 9 juni.

tien schitterende avonden lang vertonen spelers van onder andere de theatertroep, ‘t barre land, maatschappij discordia en(waarschijnlijk mogelijk) de roovers, stan, de tijd,(en,en) hun nieuwste vertellingen.

in gegarandeerd experimentele samenstelling, samen met hun nog niet precies bij naam te noemen geestverwanten uit belgïe en nederland, gaan zij (weer) op zoek naar zichzelf, zijn zij opgewekt bereid om ter wille van u, lief publiek, hun hoofd te stoten aan de zogenaamde werkelijkheid, want ‘ik’ is natuurlijk altijd ‘de ander’

het onderlinge gesprek, de gezamenlijke herinnering en fascinatie staat centraal. de autobiografie, het verschil in onze overeenkomsten, toevallige ontmoetingen en de teksten die daarmee associëren.

wassen, schrobben, drogen, veranderen, aanpassen, verwachten, de uren laten verstrijken, denken maar steeds weer vergeten, onzinnige vergelijkingen maken, ter discussie stellen, bij elkaar houden, het onvoorstelbare herstellen, opblijven, inslapen, uithouden, herbeginnen, stap voor stap, praten, begrijpen, vergeten, behouden, herhalen, verdwijnen.

in de loop van de komende weken is zeker nadere informatie te verwachten.

stay! speak, speak! I charge thee, speak!